Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Uutiset ja tiedotteet

Vastaa Kuopaksen somekyselyyn ja osallistu arvontaan! (13.2.2018)

Me Kuopaksella haluamme kehittää sosiaalisen median kanaviamme opiskelijoita ja meidän asukkaitamme kiinnostaviksi. Tavoitteenamme on tarjota seuraajille aidosti hyödyllistä ja mielenkiintoista sisältöä somessa.

Kerro meille, mitä haluaisit nähdä Kuopaksen somessa ja voit voittaa vapaavalintaisesti joko Kuopaksen tilaussaunan käyttösi illaksi tai leffa- ja herkkulippupaketin kahdelle! Vastaa kyselyyn tästä.

Osallistumiset kyselylomakkeessa 28.2. mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. (Huom. tilaussauna voidaan antaa käyttöön vain Kuopaksen asukkaalle.)

Asukastyytyväisyyskyselyn arvonta suoritettu (26.1.2018)

Asukastyytyväisyyskyselyn arvonta on suoritettu ja voittajiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Onnea voittajille !

Vedenlaatuhäiriöitä viikoilla 4 ja 9 (22.1.2018)

Päävesijohto Itkonniemi - Kelloniemi saneeraustyöt jatkuvat, vedenlaatuhäiriöt mahdollisia viikoilla 4 ja 9. Lisätietoa löydät Kuopion veden sivuilta: www.kuopionvesi.fi

Lehdistötiedote kiinteistöjen myynnistä (18.1.2018)

Lehdistötiedote 17.1.2018

 

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy kehittää asuntokantaansa ja on luopunut joistakin vanhoista asuntokohteistaan.

 

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy Kuopas haluaa tarjota opiskelijoille heidän tarpeitaan vastaavia asuntoja kehittämällä asuntokantaansa niin asuntojakauman kuin asuntojen sijainninkin suhteen.

Kuopion kaupungilla on tavoitteena, että Kuopio on houkuttelevin opiskelijakaupunki Suomessa. Asuminen on tärkeä osa opiskelijan arkea ja viihtymistä, joten kaupungin omistama asuntotarjoaja on yksi tärkeä tekijä opiskelukaupungin houkuttelevuudessa.

Kuopas on myynyt joulukuun 2017 lopussa kolme asuntokohdetta Neulamäessä: Kantoneula, Pahkaneula ja Versoneula. Kaikkiaan asuntokohteita oli Kuopaksella ennen kauppaa 39 kpl.

Luopumisen taustalla on Kuopaksen tahto kehittää asuntokantaansa kysyntää vastaavaksi. Kuopaksen asuntopaikoista on soluasuntoja eniten verrattaessa koko Suomen opiskelija-asuntoyhteisöjen asuntoja. Oppilaitosten siirtyminen Savilahteen on johtamassa siihen, että osa Kuopaksen asuntokohteista on syrjässä oppilaitoksiin nähden. Tämä on näkynyt jo vuoden 2017 aikana tapahtuneessa käyttöasteen laskussa. Toivottu asuntotyyppi ja asunnon sijainti on viime vuosina painottunut keskustan tai oppilaitoksen lähellä oleviin yksiöihin. Isot soluasunnot, joissa huoneiden välinen äänieristys ja ilmanvaihto eivät ole tämän päivän tasolla, ovat peruskorjauksen tarpeessa. Toki edelleen on tarjolla asuntoja myös pariskunnille ja perheellisille. Soluasunnoistakaan ei ihan kokonaan pyritä eroon, jossain määrin opiskelijoita kiinnostaa myös pienet soluasunnot, kunhan sijainti on sopiva. Soluasuntojen vuokran edullisuus on myös houkutteleva joillekin opiskelijoille.  

Myydyistä kohteista on muodostettu asunto-osakeyhtiöt ja niiden osakekannat omistavat Diretor Oy ja Nordic Business Investments Oy. Molemmat yritykset ovat kiinteistösijoitusyhtiöitä, jotka harjoittavat asuntojen vuokrausta sekä niiden osto- ja myyntitoimintaa. Asukkaiden vuokrasuhde ja asuminen jatkuvat ennallaan, eikä ketään irtisanota kaupan myötä. Asukkaille muutos tarkoittaa lähinnä vuokranantajan muuttumista.

Myytyjen kohteiden asukkaille on toimitettu asukastiedotteet ja yhteystietomuutokset.

Yhteisöllisyys on noussut yhdeksi teemaksi asumisessa. Siihen liittyvään tarpeeseen on valmistumassa kevään ja kesän aikana 254 yksiön kohde Samoilija, jossa yhteisöllisyys on mahdollistettu jokaiseen taloon rakennetun Club Housen avulla. Club Houset ovat harrastus- ja hengailupaikkoja, joihin talon asukkaat voivat yhdessä kokoontua. Ensimmäiseen valmistuneeseen Samoilijan taloon ovat asukkaat muuttaneet tammikuun 2018 alussa. Yksiöjonossa on vielä useita satoja hakemuksia. 

Kampusalue Savilahdessa on Kuopaksen seuraava iso rakennuskohde Puijonlaakson Samoilija-kohteen ja pienempien peruskorjauskohteiden jälkeen. Savilahti on koko Kuopion tulevaisuuskohde, jossa myös asuminen vastaa uusiin haasteisiin.

Kuopaksen tavoitteena ei ole vähentää asuntojen määrää, vaan tarjota opiskelijoille mahdollisimman hyvät ja samalla edulliset asumisolosuhteet, jotka vastaavat tulevaisuuden kehityksen muuttuvia tarpeita. Vanhasta luopuminen auttaa uuden rakentamisessa.